Wat moeten ZZPers doen om te voldoen aan de AVG?

In een aantal simpele stappen krijg je inzicht in welke documenten en procedures voor jouw specifieke situatie nodig zijn.

Wat is de AVG?

Vanaf 25 mei 2018 geldt in de hele Europese Unie de ‘Algemene verordening gegevensbescherming’ (AVG). Deze nieuwe privacywet bevat regels op het gebied van privacybescherming. Klanten en consumenten krijgen meer rechten; bedrijven en ZZPers meer verplichtingen. Als je hier niet aan voldoet riskeer je fikse boetes. Deze kunnen oplopen tot 4% van je jaaromzet.

Voor wie is dit advies?

Dit advies is gemaakt voor alle ZZPers die persoonsgegevens verwerken. Dit is al het geval wanneer je factuurgegevens van je klanten bewaart. De term ‘verwerken’ is een breed begrip. Het omvat eigenlijk alles wat er met gegevens kan gebeuren, zoals opslaan, inzien, doorgeven, versleutelen, kopiëren, verplaatsen, ordenen, wijzigen, gebruiken, verspreiden.

Begeleiding en advies

Om je te helpen bij het beantwoorden van de vragen, hebben we toelichtingen en voorbeelden opgenomen. Het is belangrijk dat je de toelichting en de voorbeelden goed doorleest. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je altijd even met ons contact opnemen via de chatfunctie aan de rechterkant van je scherm.

Resultaat

Nadat je de vragen hebt beantwoord, krijg je te zien wat jij moet regelen om te voldoen aan de AVG. Wanneer er binnen jouw bedrijf of organisatie iets verandert, kun je dit advies altijd opnieuw maken, zodat je weet wat je in de nieuwe situatie moet doen.