Maak in 10 minuten jouw Leningovereenkomst Pro

Dit document kost € 99 of 50 credits.
Bespaar met een abonnement.

Wat is een leningovereenkomst?

Met een leningovereenkomst maak je afspraken over een lening. Je spreekt bijvoorbeeld af welk bedrag er geleend wordt, of er rente betaald moet worden en wanneer de lening terugbetaald moet worden.

Verschil standaard leningovereenkomst en leningovereenkomst pro

ARAG biedt een standaardleningovereenkomst en een pro-versie. Deze leningovereenkomst pro is iets uitgbreider dan de standaard leningovereenkomst. De leningovereenkomst pro geeft de mogelijkheid om op te nemen dat er een of meerdere medeschuldenaren hoofdelijk aansprakelijk zijn. Er zijn dan naast de leningnemer ook andere partijen aansprakelijk voor de terugbetaling van de geldlening. Daarnaast kun je met de leningovereenkomst pro ook een aflossingsvrije periode opnemen. Je kunt kiezen of de leningnemer in deze periode helemaal niet mag aflossen of alleen tegen betaling van een bepaalde boeterente.

Wat is er belangrijk bij een leningovereenkomst?

Hoogte van de lening
In de leningovereenkomst spreek je natuurlijk af welk bedrag er geleend gaat worden. Maar je maakt ook afspraken over wanneer en hoe de lening uitbetaald zal worden.
Rente
Over een lening wordt over het algemeen rente betaald. Dat is in veel gevallen zelfs fiscaal verplicht. In de leningovereenkomst maak je afspraken over de hoogte van de rente.
Aflossing
Na verloop van tijd zal een lening terugbetaald moeten worden. We noemen dat aflossing. Dat kan in een keer gebeuren, maar je kunt ook afspreken dat je periodiek een bedrag aflost.

Klaar om je leningovereenkomst op te stellen?

In een paar simpele stappen is je document gereed voor gebruik.